Üretimimiz

• Zeytin bahçelerinden hasadı yapılan zeytinler modern tasarımlı kasalar içerisinde fabrikaya ulaşır ve bekletilmeden üretim hattına alınır.
• Yaprak ayıklama ve yıkama işlemi sonrası zeytinler yağa giden yolculuklarında kırıcıda kırılarak zeytin hamuruna dönüştürülür.
• Zeytin hamuru malaksör gözlerinde yılın yağış verimine bağlı olarak hava ile temas etmeden ve aromatik değerini korur.
• En az 45 dakikalık işlem sonrası dekantöre aktarılır.
• Zeytin hamuru dekantöre girdiğinde 3 ayrı bileşeni bünyesinde bulundurur. Bunlar zeytinyağı, karasu ve prinadır.
• Daha sonra dekantörde santrifüj ile yağ ayrılır ve seperatöre ulaşır.
• Separatörden akan yağ tüketime hazırdır.
• Yağlarımızın bölgemizde yetişen Edremit sofralık - diğer adı ile Ayvalık yağlık - zeytin türünden imal edilmektedir.

ZEYTİN - ERKEN HASAT

YAPRAK AYIRMA VE YIKAMA

KIRMA (EZME)

YOĞURMA (MALAKSASYON)

DEKANTÖR

SEPERATÖR